Voorzieningen en omgeving

Voorzieningen in de omgeving:

Het dorp waar deze woning zich bevind heeft een dorpswinkel voor de dagelijkse boodschappen en een klein gezellig cafeetje die 7 dagen in de week geopend zijn. Op doordeweekse dagen komt er een mobiel postkantoor in het dorp waar alle gebruikelijke postkantoor handelingen kunnen worden verricht. Ook komt er één keer in de week een rijdende bibliotheek in het dorp.
Ondanks de goede busverbindingen met de omliggende steden beschikt het dorp ook over een eigen busje om 's morgens de schoolkinderen naar school te brengen en hulpbehoevenden naar b.v. het ziekenhuis te brengen.
In het volgende dorp op ongeveer 4 kilometer zijn meerdere restaurantjes, cafeetjes, een banketbakkerij, diverse cadeauwinkels, buurtsupers en andere middenstanders gevestigd, waardoor de inwoners niet direct afhankelijk zijn van de grotere winkelketens in de winkelsteden. Ook zijn er diverse zorgvoorzieningen, waaronder een huisartsenpost en tandarts.

Alle grote winkelketens (ALDI, Lidl, Tesco, etc) liggen op een kleine 20 kilometer afstand in de gezellige winkel steden Bonyhád en Dombóvár.
Binnen een straal van 7 kilometer zijn er diverse zwembaden, bowlingbaan, squashbaan, sauna etc, te vinden, alsook diverse musea.

De Omgeving:

Het dorp ligt op de rand van de valleienstreek, Hegyhát en het mecsekgebergte, drie hele mooi landschappen met een mooi glooiend landschap met schitterende vergezichten en lage bergen.

Het landschap wordt afgewisseld door bossen en landerijen, (vis)meren en met daar tussen idyllisch ogende dorpjes verscholen.

Net buiten het dorp is een groot vismeer gelegen en in de bossen een jachthuis.
De omgeving heeft aantrekkelijke toeristische trekpleisters, waaronder thermaalbaden, lokale wijngaarden van beroemde wijnhuizen van Bonyhád, Szekszárd en Villány, maar ook lokale hobbyboeren, waaronder die tegen de naast gelegen wijnheuvel. De historie van het culturele erfgoed van deze regio is te bewonderen in de lokale dorpsmusea, waaronder het mijnwerkersmuseum en het wijnmuseum.
Niet onbelangrijk om te noemen zijn de vriendelijkheid en gunstige levensstandaard van de lokale bevolking. Het is een prettige omgeving die voor veel buitenlanders iets weg heeft van de Provence of Toscane, met de mooie natuur en het ontspannen levensritme.

De omgeving van Tófű
Het centrum van het buurdorp Szászvár


plattegrond
De kerk van Tófű