Authentieke Schwabische boerderij in landelijk dorp

Prijs: Gereserveerd
Object ID: 330
Prijs:  Gereserveerd
Categorie: Instapklaar
Status: Gereserveerd
Type woning: Dorps- en Boerenwoningen
Voorzieningen: Elektra, Elektrische boiler, Leidingwater, Nieuwe elektra, Nieuwe leidingen, Schuur, Septic-tank, Stallen, Telefoonaansluiting, Terras, Veranda, Waterput, Wijnkelder
Perceelgrootte: 8.180 m²
Woonoppervlakte: 135 m²
Bouwmateriaal: Leem en steen
Dakbedekking: Dakpannen
Verwarming: Hout- en tegelkachels
Kamers: 4
Badkamers: 1
Omschrijving van de woning:

Deze prachtige Swabische boerderij ligt in het plaatsje Mekényes in Zuid-West Hongarije. Het plaatsje ligt in een heuvelachtige omgeving. 

Het huis ligt op een groot grondstuk wat achter de stal schuin omhoog loopt. Vanaf de bovenkant van het perceel is er schitterend uitzicht over het dorp en de omgeving. 

Het huis beschikt over een prachtige veranda die toegang geeft tot de slaapkamer, de hal en het kantoor. Er zijn drie deuren om het huis te betreden. Vanuit de hal kan men de woonkamer in die aan de straatkant van het huis ligt. Ook geeft de hal toegang tot de badkamer en het apart toilet die beiden modern zijn en recentelijk geplaatst. Vanuit de gang kan men ook de keuken in. Er zit een moderne recentelijk geplaatste keuken in het huis. Vanuit de keuken kan men doorlopen naar de eetkamer en vervolgens naar een kleinere kamer die zeer geschikt is als kantoor, extra slaapkamer of in te delen naar wens. Beiden ruimtes worden verwarmd door een recentelijk gebouwde schitterende stenen kachel. Na deze ruimte komt de slaapkamer. Het woonhuis beschikt dus over voldoende ruimte. Alles is recentelijk gerenoveerd en de muren zijn rustiek gelaten om de authentieke look van het huis te behouden. Het huis beschikt dus ook over nieuwe stroom en nieuwe waterleidingen.

Hoewel de huidige eigenaren zeer druk met de binnenkant aan de slag zijn geweest blijft er voor de nieuwe eigenaren wel nog wat werk aan de buitenkant liggen. Het huis is dus erg geschikt voor mensen die wel wat werk nog willen doen aan een huis maar geen complete renovatie wensen.

Naast het huis liggen meteen bijgebouwen die gebruikt kunnen worden voor opslag van tuingereedschap maar deze ruimte is ook uitermate geschikt om een gastenverblijf te bouwen. De staat van dit gebouw is nog goed. 

De stal op de breedte van het perceel is niet meer in goede staat. Deze stal dient grondig aangepakt te worden. Het is uiteraard ook mogelijk de stal af te breken maar dit zou eigenlijk ook zonde zijn omdat het een juweeltje van een stal is. 

De meubels van het huis zijn in overleg met de huidige eigenaren over te nemen. 

 

 

Uw naam:
Uw e-mail:
Uw telefoon:
Bericht


Plan een bezichtiging of boek een bezichtigingsweek: ✉ droomhuishongarije@gmail.com - ☎ +31-6-1441-9488