Second Home Beurs Utrecht

Uniek Zwabisch herenhuis in groen Hongaars dorp

Prijs: € 189.500 (vaste prijs, betaling in euro's)
Object ID: 11
Prijs:  € 189.500 (vaste prijs, betaling in euro's)
Categorie: Top-woning
Status: Landhuis te koop
Type woning: Kastelen en landhuizen
Voorzieningen: Alarm, Boomgaard, Elektrische boiler, Gas, Leidingwater, Nieuwe elektra, Nieuwe leidingen, Satelliet, Schuur, Septic-tank, Stallen, Telefoonaansluiting, Terras, Veranda, Vijver, Vloerverwarming, Waterput, Wijngaard, Wijnkelder
Perceelgrootte: 4.260 m²
Woonoppervlakte: 140 m²
Omgeving: Zuidwest Hongarije, Tófü
Bouwmateriaal: Leem en steen
Dakbedekking: Dakpannen
Verwarming: Centrale verwarming op hout
Parkeergelegenheid: Inpandige garage
Aantal parkeerplaatsen: 4
Kamers: 5
Badkamers: 1
Omschrijving van de woning:

 

Heel mooi en statig herenhuis in het groene en vriendelijke dorp Tófü in de Baranya, Hongarije. Het dorpje Tófü, waar deze woning staat heeft een interessante voorgeschiedenis. 'Kastely Tófü', zoals dit statige en unieke pand genoemd wordt, is een woonhuis rijk aan goede smaak, cultuur en historie. Een buitenkans voor iemand die zoekt naar een bescheiden kasteeltje in een fijne omgeving om een heerlijk ontspannen leven te kunnen leiden.

 

Voorgeschiedenis

Het huis is samen met twee andere boerderijen gebouwd na de vondst van een pot met goud in de jaren dertig. Van de drie huizen springt deze eruit in pracht en statigheid. Deze interessante geschiedenis is gelukkig na al die jaren nog steeds bewaard gebleven.

Het plantsoen voor het huis was vroeger een klein meertje waar de bevolking van het dorp ganzen hielt. Door dit meertje verkreeg het dorp zijn naam en ook toenmalige faam. Omdat het dorp door het meertje last van het water kreeg, is besloten tot de drooglegging ervan. Tegenwoordig is het een mooi plantsoen met hoge bomen.

 

Het woonhuis

Het woonhuis op drie manieren te betreden: via de hal, via de veranda en via het overdekte terras. Het voorhuis bestaat uit drie kamers: slaapkamer, woonkamer, ontvangstkamer. De hal verbind het voorhuis met het achterhuis, bestaande uit een tweede slaapkamer, de badkamer met douche en toilet, en de ruime woonkeuken. Door de hoge dubbele openslaande deuren, betreedt u het overdekte terras. De ramen in het terrasdak zorgen ook in de winter voor voldoende licht op het terras en in de keuken. Onder het huis is een mooi en groot souterrain, bestaande uit drie ruimtes, welke momenteel in gebruik zijn als: inpandige garage, werkruimte, bergruimte en houtopslag. Tevens bevind in het souterrain de houtgestookte verwarmingsketel voor de centrale verwarming en vloerverwarming in het woonhuis. De gehele woning goed geïsoleerd, waardoor ook met een strenge winter het huis snel behaaglijk aanvoelt. De jaarlijkse stookkosten zijn afgelopen vijf jaar tussen de drie- en vijfhonderd euro.

 

Bijgebouwen

Behalve het grote imposante woonhuis, zijn er nog diverse bijgebouwen op het terrein van 'Kastely Tófü' te vinden. De stallen en schuur worden momenteel gebruikt als bergruimtes voor hout en bouwmateriaal, maar kunnen bijvoorbeeld ook ingericht worden als privé-manege en zelfstandig gastenverblijf. De stallen zijn nog geheel authentiek. Onder de schuur is een oude wijnkelder die momenteel in gebruik is voor het koelen van dranken en de opslag van de huiswijn.

Achter de stallen zijn twee recentelijk gegraven en met natuur- en baksteen opgetrokken wijnkelders. Deze worden door het koele binnenklimaat gebruikt voor de opslag van groente en fruit, en om in de winter de planten in te bewaren. In de toekomst is zelfs een derde wijnkelder te realiseren, waarvan de ingang al gemaakt is.

 

De tuin

Op het perceel zijn diverse exotische en minder exotische fruit- en notenbomen vindbaar. De huidige eigenaar onderhoud momenteel twee moestuinen, waarvan één vlak voor het huis en één naast het huis. Daarnaast is deze een groot liefhebber van planten en bloemensoorten. In de tuin bevinden zich ook diverse wilde planten- en bloemensoorten afkomstig uit het nabij gelegen Mecsek gebergte. Achter de stallen is een mooie imposante muur, opgetrokken uit natuursteen. De natuurstenen zijn afkomstig uit alle uithoeken van de provincies Baranya, Tolna en Somogy en geven door de kleuren een indruk van de veelzijdigheid van Zuidwest Hongarije. De huidige eigenaar heeft de stenen in de loop der jaren verzameld en daar deze mooie muur van laten optrekken. Via een betonnen trap in de muur, komt u in de boventuin. Onderweg naar boven is een gezellig zitje gemaakt. Boven zijn opnieuw verschillende fruit- en notenbomen die ieder jaar opnieuw veel lekkere en mooie vruchten geven. Tevens vind u daar de kleine wijngaarde van dit kleine 'Kastely Tófü' met hoofdzakelijk Othello en Bianca wijndruiven.

 

Bezichtigen

Zou u dit prachtige huis willen bezichtigen? Neem dan contact op met één van onze makelaars in Hongarije voor een bezichtigingsafspraak of voor meer informatie. Wij helpen u graag verder.

Uw naam:
Uw e-mail:
Uw telefoon:
Bericht


Plan een bezichtiging of boek een bezichtigingsweek: ✉ droomhuishongarije@gmail.com - ☎ +31-6-1441-9488