Eerder heeft iemand ons gevraagd of het mogelijk is om de Nederlandse Zorgtoeslag mee te nemen naar Hongarije wanneer ik daar een huis koop. We hebben dit geïnformeerd en dit blijkt zonder enige problemen mogelijk te zijn.

Om Zorgtoeslag te ontvangen moet u 18 jaar of ouder zijn en een Nederlandse zorgverzekering hebben. Daarnaast dient uw inkomen niet hoger te zijn dan € 30.939 als u alleenstaand bent en als u een partner hebt niet meer dan € 42.438.
U dient over de Nederlandse nationaliteit te beschikken of in elk geval over een Nederlands verblijfsvergunning te beschikken; uw toeslagspartner dient in dit geval ook over een Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning te hebben.
Uw vermogen moet in totaal niet hoger zijn dan € 101.139 als alleenstaande of € 122.278 met een partner.

Wanneer u in Hongarije woont kunt u ook Nederlandse Zorgtoeslag ontvangen, gezien het een EU-land is en het een land is waarmee Nederland een socialezekerheidsverdrag heeft gesloten.

 

Bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgtoeslag/vraag-en-antwoord/wanneer-heb-ik-recht-op-zorgtoeslag.html

Het bovenstaande geldt voor 2013. Mocht deze informatie niet aangepast zijn aan latere jaren, dan adviseren wij u om contact op te nemen met Droomhuis Hongarije.

© 2013 Droomhuis Hongarije. Gebruik zonder schriftelijke toestemming is strafbaar. Zie Algemene Voorwaarden.