Hoe gaat de koop van een huis in Hongarije in zijn werk? De koper en de verkoper komen op de dag van de koop bijeen bij de advocaat. Soms kan één van beide partijen niet aanwezig zijn en machtigt een medewerker van onze makelaardij.

Afspraken tussen koper en verkoper

De advocaat onderzoekt of er nog afspraken zijn tussen koper en verkoper aangaande de koop. Meestal is het voor ons als makelaar ruim te voren duidelijk wat de wensen zijn, omdat deze tijdens de onderhandelingen of vrij snel daarna aan het licht komen. U kunt daarbij denken aan meubels die wel of niet achterblijven, het eventueel opdelen of samenvoegen van land en de wijze van betaling. De wijze van betaling kan contant, elektronisch, wel of geen aanbetaling, wel of niet in termijnen; de advocaat legt al deze afspraken over de koop vast in het koopcontract.

Door ondertekening van het koopcontract gaan koper en verkoper akkoord met alle afspraken die in het koopcontract vastgelegd zijn. De advocaat is bij de ondertekening van het koopcontract aanwezig en bevestigd dit door het koopcontract te contrasigneren. De handtekening van de advocaat zegt dat hij getuige is van de ondertekening van koper en verkoper.

Advocaat is verantwoordelijk

De advocaat ziet er vanaf dat moment ook op toe dat het koopcontract wordt nageleefd. Hierbij is de betaling van de koopsom vaak het meest belangrijk. Wanneer de betaling contant gaat, vind dit meestal plaats op het kantoor van de advocaat. Het is voor veel Belgen en Nederlanders een vreemd ritueel om zoveel geld over de tafel te zien gaan, maar voor ons en de advocaat is het de normaalste zaak van de wereld. Koper, verkoper en de advocaat tellen en hertellen het geld. Bij een bankoverschrijving vragen wij van zowel koper als verkoper een bewijs van betaling of ontvangst. Wij hebben het namelijk tot onze taak gemaakt erop toe te zien dat de koop voorspoedig verloopt. Pas als het gehele koopcontract is nageleefd door koper en verkoper, stuurt de advocaat het koopcontract naar het Földhivatal (vertaling: kadaster of grondregistratie). Pas dan wordt het vastgoed op naam van de koper overgeschreven.

 
droomhuis makelaar
Bloemen op de veranda bij het huis
 
 
makelaar hongarije
Nieuwbouw huis in de Mecsek
 
 
Mecsek makelaardij
Authentieke Hongaarse boerderij
 
 

 

© Droomhuis Hongarije. Gebruik zonder schriftelijke toestemming is strafbaar. Zie Algemene Voorwaarden.